Maukasta aitoa perhetilalta

Maidontuotanto on Kivikon Tilan päätuotantosuunta. Yli 70 lypsävää lehmää tuottavat ”valkoista kultaa” tuhansia kiloja päivittäin. Kivikon tila on sertifioitu Valion laatumaitotila, täyttäen laatuvaatimukset tilaympäristöstä, kouluttautumisesta, eläinten hyvinvoinnista ja maidon laadusta. Se on tunnustus tehdystä työstä ja ja samalla suositusviesti maidon kuluttajille.

 

- Suomen maidontuotanto tulee pääasiassa perhetiloilta, siitä työstä olemme kollegoidemme kanssa erityisen ylpeitä, kuvailee Satu Tapola.

Karja on ayrshire-valtainen ja tilalla asustelee myös muutama hollstein-friisiläinen ja jersey-rotuinen yksilö.

 

Claudia – mestarilypsäjä

Vuonna 2003 syntynyt Claudia (kuvassa alhaalla oikealla) on lypsänyt lähes 100.000 kg maitoa elämänsä aikana. Lehmä alkaa lypsää ensimmäisen poikimisen jälkeen, yleensä kaksivuotiaana ja aktiivinen lypsyaika on keskimäärin kolme vuotta. Päivittäin lehmä lypsää noin 30-60 kiloa ja vuosittain suomalainen lehmä lypsää keskimäärin 8000 kg, joten Claudian tuottama maitomäärä on harvinaisen suuri.